Фінансування допомоги Україні в майбутньому не повинно відбуватися за рахунок довгострокового бюджету ЄС, але вихід буде знайдено – Мінфін ФРН

Київ. 14 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Виділення коштів на допомогу Україні в майбутньому не повинно мати безпосереднього стосунку до довгострокового бюджету ЄС, заявив у п’ятницю глава Мінфіну ФРН Крістіан Лінднер.

“Міністр фінансів ФРН Крістіан Лінднер заявив, що подальше фінансування підтримки України слід відокремити від довгострокового бюджету ЄС, і що Союзу слід продовжити пошук рішень для допомоги Києву”, – передає Bloomberg.

У п’ятницю “на полях” зустрічі голів фінансових відомств країн ЄС Лінднер заявив, що всі країни ЄС мають свої обмеження в плані фінансів, і що довгостроковий бюджет ЄС не повинен лягти занадто серйозним тягарем на держави Євросоюзу. За його словами, “пріоритетним має бути перерозподіл фондів, рішення потрібно знайти в рамках наявних фінансових коштів”.

Водночас міністр висловив упевненість, що ЄС, як і в минулому, знайде вихід зі становища.

Bloomberg нагадує, що напередодні 16 країн ЄС дали обіцянку спрямувати EUR400 млн до фонду Європейського інвестиційного банку для фінансування проєктів відновлення України. Очікується, що ці кошти почнуть використовувати з осені.