Голова Європарламенту вважає, що ЄС має відігравати провідну роль у близькосхідному врегулюванні

Брюссель. 14 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Голова Європейського парламенту (ЄП) Роберта Мецола вважає, що Євросоюз має робити більше для близькосхідного врегулювання і стати ініціатором будівництва майбутнього Палестини.

“Європейський Союз може взяти на себе провідну роль у прокладанні шляху (Палестини) вперед, у плануванні завтрашнього дня, у наданні допомоги у відновленні, в державному будівництві та в досягненні реальної, стійкої та міцної стабільності, ґрунтованої на принципі співіснування двох держав”, – заявила голова ЄП у четвер у Брюсселі, виступаючи на саміті ЄС.

Наразі, за її словами, Євросоюз має “робити більше для вирішення гуманітарної ситуації в Секторі Гази та заліковування наслідків терористичної атаки 7 жовтня проти Ізраїлю, а також для Близького Сходу загалом”.

“Навіть у тумані війни потрібно говорити про мир, про те, як урятувати безневинні життя, зупинити терор і поважати міжнародне право, і про те, як ми можемо запропонувати сьогодні передишку палестинцям і надію ізраїльтянам”, – сказала Мецола.

Крім того, на її думку, Євросоюз повинен прагнути “забезпечити, щоб Західний Берег річки Йордан не став новою регіональною гарячою точкою”.