Мінцифри та Міносвіти презентували Глобальну інноваційну візію з ключовими напрямами розвитку країни

Київ. 14 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Міністерство цифрової трансформації спільно з Міністерством освіти і науки презентували Глобальну інноваційну візію з ключовими напрямами розвитку країни.

“Інновації мають стати нашою національною ідеєю. Саме інноваційне підприємництво – важливий фактор для швидкої відбудови та підтримки процесу трансформації держави. Тому впровадження цієї візії – важливий документ, що допоможе нам правильно визначити вектори розвитку інноваційного майбутнього”, – наводить слова віцепрем’єр-міністра з інновацій, розвитку освіти, науки і технологій – міністра цифрової трансформації Михайла Федорова пресслужба відомства.

Зокрема, Глобальна інноваційна візія містить три розділи та план дій: “Екосистема інновацій”, “Підтримка екосистеми інновацій” і “Розвиток пріоритетних галузей”.

“Поступове втілення візії інновацій допоможе державі зробити економічний стрибок і створити зручні умови для розвитку бізнесу, освіти та науки”, – додали в міністерстві.

Зазначено, що головні механізми візії – посилення української системи інновацій, багатостороння державна політика підтримки та стимулювання інноваційних технологій для розв’язання внутрішніх проблем і подолання глобальних викликів.

Згідно з повідомленням, Мінцифри оголошує про старт громадських обговорень візії інновацій, які триватимуть місяць.

“Після їх завершення візію затвердять на рівні Кабміну – вона стане офіційною державною стратегією”, – наголосили в міністерстві.

Долучитися до обговорення можна за посиланням: https://winwin.gov.ua/