Кондратюк: Рішення лідерів ЄС щодо початку переговорів про вступ України до Європейського Союзу справедливе, попереду багато роботи

Київ. 14 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Рішення лідерів Європейського Союзу про відкриття переговорів щодо вступу України до ЄС справедливе, тепер попереду в нас багато роботи, заявила заступник голови Верховної Ради Олена Кондратюк.

“Рішення лідерів ЄС про відкриття переговорів є дуже справедливим щодо України, а насамперед – до українців. Це заслуга наших воїнів, які захищають країну і всю Європу, наших жінок, які у вимушеній еміграції продемонстрували найкращі якості всього українського народу, який у результаті нападу Росії чітко визначився зі своєю європейською ідентичністю”, – сказав Кондратюк у коментарі агентству “Інтерфакс-Україна” в четвер.

Віцеспікер наголосила, що попереду в України багато роботи.

“На наступному саміті ЄС буде визначено переговорну рамку, і розпочнеться складний етап галузевих переговорів, де Україні доведеться вигризати квоти, преференції, дотації. Я зараз із робочим візитом у Польщі, яка свого часу блискуче пройшла цей процес. Вважаю, що нам треба налагодити серйозний обмін досвідом, щоб підготувати переговорну групу”, – зазначила Кондратюк.

Вона впевнена, що Україна пройде цей шлях.

“Я дуже, дуже рада сьогоднішньому рішенню ЄС! Україна – це Європа!”, – зазначила Кондратюк.