Лідери ЄС привітали 12-ий пакет санкцій для РФ

Брюссель. 15 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Європейська рада вітає ухвалення дванадцятого пакета санкцій для Росії, так само як і засуджує військову підтримку агресивної війни РФ з боку Ірану, Білорусі та КНДР.

“Європейська рада вітає ухвалення 12-го пакета санкцій. Вона також вітає угоду, досягнуту щодо Директиви про визначення кримінальних злочинів і покарання за порушення обмежувальних заходів Союзу. Європейська рада засуджує триваючу військову підтримку агресивної війни Росії з боку Ірану, Білорусі та КНДР. Вона також закликає всі країни не надавати матеріальну або іншу підтримку агресивній війні Росії. Європейський Союз продовжить інтенсивну роботу з партнерами з протидії неправдивим російським оповіданням і дезінформації про війну”, – сказано у висновках засідання Європейської ради, оприлюднених у четвер у Брюсселі.

Лідери ЄС запевнили, що Європейський Союз “сповнений рішучості ще більше послабити здатність Росії вести агресивну війну, зокрема й шляхом подальшого посилення своїх санкцій, а також шляхом їхнього повного й ефективного здійснення та запобігання їхньому обходу, особливо щодо товарів високого ризику, у тісній співпраці з партнерами та союзниками”.

“Європейська Рада повторює свій наполегливий заклик до Росії та Білорусі негайно забезпечити безпечне повернення в Україну всіх незаконно депортованих і переміщених українських дітей та інших цивільних осіб”, – йдеться в документі.