Кабмін перерозподілив 21,1 млн грн НААН на наукову і науково-технічну діяльність у сфері АПК

Київ. 15 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Кабінет Міністрів України перерозподілив 21,1 млн грн Національній академії аграрних наук (НААН) на наукову і науково-технічну діяльність у сфері агропромислового комплексу.

Як повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук у телеграмі, відповідне рішення ухвалено на засіданні уряду в п’ятницю.

Зокрема, у межах бюджету, передбаченого Національній академії аграрних наук на 2023 рік, здійснено перерозподіл коштів шляхом зменшення видатків за програмою “Збереження природно-заповідного фонду в біосферному заповіднику “Асканія-Нова” на 21 млн 100,6 тис. грн та збільшення на цю суму видатків розвитку за програмою “Наукова і науково-технічна діяльність у сфері агропромислового комплексу”.

Зазначається, що таке рішення ухвалено для забезпечення найефективнішого проведення наукових досліджень науковими установами НААН, не допустивши загрози передчасного закриття виконання окремих завдань програм наукових досліджень за визначеними пріоритетними тематичними напрямами наукових досліджень і науково-технічних розробок в умовах воєнного стану в Україні, спрямованих на забезпечення продовольчої, біологічної, екологічної та економічної безпеки держави.

Джерело: https://t.me/tmelnychuk/3671