Генпрокурор про рішення Євроради щодо України: Це потужний сигнал просування спільних цінностей верховенства права

Київ. 15 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Рішення Європейської Ради про початок переговорів щодо українського членства в ЄС є потужним сигналом захисту та просування світом цінностей демократії та верховенства права, зазначає генеральний прокурор Андрій Костін.

“Рішення Європейської Ради розпочати переговори про вступ з Україною під час нашої війни за майбутнє є історичним моментом не лише для України, а й для Європи та міжнародної спільноти. Це потужний сигнал, що вільний світ не лише захищає, а й просуває наші спільні цінності демократії та верховенства права”, – цитує Костіна Офіс генпрокурора в телеграм-каналі у п’ятницю.

Костін наголосив, що Офіс генпрокурора рішуче налаштований відстоювати справедливість заради українського народу й надалі докладати всіх зусиль для “забезпечення відповідальності за міжнародні злочини російського режиму”.

“Ми твердо переконані, що мир без справедливості неможливий. Відновлення справедливості для України відкриває шлях до миру і стабільності в усьому світі. Ми щиро вдячні всім нашим партнерам за їхню непохитну підтримку на цьому шляху”, – підсумував генпрокурор.

Джерело: https://t.me/pgo_gov_ua/19850