В Умані розпочато відновлення будинку, зруйнованого ракетою

Умань, що стала свідком трагічної події в квітні, коли російська ракета вразила житловий будинок, тепер переходить до етапу відновлення. За інформацією Черкаської обласної державної адміністрації (ОДА), проєкт відновлення реалізується за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії.

Наразі ведуться підготовчі технічні роботи, а будівельники активно працюють на об’єкті. Проводиться прибирання, утеплення технічного поверху, демонтаж і вивезення сміття. Заступник голови Черкаської ОДА, Антон Царюк, вказав, що реалізація цього проєкту вимагатиме нестандартних рішень, оскільки будівля є радянського зразка.

Цільове використання коштів на будівництво буде ретельно перевірятися відповідно до поданих підрядником актів. Влада планує зберігати постійний контроль над виконанням проєкту. У Черкаській області реалізують ще один проєкт відновлення за кошти Фонду – Паланський ліцей. Робоча група “Прозорість та підзвітність” візьме на себе контроль за їх втіленням.

Нагадаємо, що 28 квітня російська ракета вразила будинок в Умані, призводячи до обвалення під’їзду та загибелі 24 людей. Для відновлення будинку виділено 67,6 мільйона гривень з державного бюджету.

 

Автор: Марічка Хижа

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *