Естонія надає Україні новий пакет військової допомоги на €80 млн

Естонія продовжує виявляти активну підтримку України у її боротьбі проти російської агресії, виділяючи новий пакет військової допомоги на суму €80 млн. Склад цього пакету включає протитанкові ракети Javelin, кораблі, кулемети, боєприпаси, транспортні засоби та водолазне спорядження.

Міністр оборони Естонії Ханно Певкур заявив, що цей пакет спрямований на максимальну підтримку України, не зашкоджуючи обороноздатності Естонії. Він також вказав, що для забезпечення перемоги України і поразки Росії, союзникам досить виділяти Україні 0,25% від внутрішнього валового продукту Естонії на рік.

Естонія вже раніше надавала Україні різноманітну військову допомогу, включаючи ракети ПЗРК Javelin, гаубиці, міномети та інше обладнання. Міністр Певкур підкреслив стратегічний погляд на цю допомогу, вважаючи її ефективним інструментом у відстоюванні проти російської агресії.

Естонія, яка першою у світі визнала геноцидом дії Росії в Україні, продовжує активно взаємодіяти з українськими військовими і надавати стратегічну підтримку. Дані допомоги свідчать про тверду позицію Естонії у боротьбі за суверенітет та безпеку України в умовах російської агресії.

 

Автор: Марічка Хижа

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *