Шеф Пентагону оголосить про проведення операції проти єменських хуситів під час поїздки на Близький Схід – ЗМІ

Київ. 17 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Міністр оборони США Ллойд Остін під час близькосхідного турне оголосить про плани проведення операції “Вартовий процвітання” (Operation Prosperity Guardian) за участю багатонаціональних сил із протидії загрозам із боку єменських хуситів у Червоному морі, повідомляє видання The War Zone, посилаючись на представника Пентагону.

Як зазначає видання, інформація про операцію з’явилася слідом за перехопленням минулої суботи американським і британським есмінцями 15 безпілотників, випущених єменськими хуситами по комерційних суднах на півдні Червоного моря.

Інформації про те, кораблі яких країн можуть узяти участь в операції, поки що не розкривають.

Наразі на півдні Червоного моря на патрулюванні перебувають есмінці USS Carney і USS Mason ВМС США, есмінець британського королівського флоту HMS Diamond, а також фрегат ВМС Франції FS Languedoc. Як повідомило 16 грудня видання Bild, Німеччина на початку наступного року також має намір відправити в південну частину Червоного моря фрегат F221 Hessen для спільних дій із західними партнерами щодо захисту торгового судноплавства.

У рамках близькосхідного турне глава Пентагону відвідає Ізраїль, Бахрейн, Катар, Кувейт і американський авіаносець US Gerald Ford, що перебуває в Східному Середземномор’ї.