Зростаюча популярність: Іноземці в польських університетах

За звітом “Іноземці в університетах Польщі” виявлено, що у минулому навчальному році в польських університетах навчалося 102 тисячі іноземних студентів. З 2012 року цей показник продовжує зростати, зазначаючи загальний та стійкий інтерес до вищої освіти в Польщі.

Найбільше представників серед іноземних студентів у польських університетах становлять українці (47%) та білоруси (12%). Однак різноманіття також включає громадян з інших країн, таких як Зімбабве, Туреччина, Індія, Азербайджан, Узбекистан, Казахстан та Китай.

У 2019 році кількість українських студентів в Польщі складала понад 39 тисяч, але цей розподіл поступово змінювався. З розпочатком російської агресії проти України в лютому 2022 року, кількість українських студентів зросла до понад 48 тисяч, що становило 47% від усіх іноземних студентів у 2022–2023 навчальному році.

Зазначено, що більшість з них обрали Варшаву чи Краків, почали навчання на першому курсі, а серед обраних спеціальностей переважають менеджмент, логістика, туризм і рекреація, економіка, внутрішня безпека, філологія, психологія та міжнародні відносини.

 

Автор: Марічка Хижа

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *