Дослідження: Понад 35% українців вірять у поліпшення у 2024 році

Результати дослідження компанії Postmen, проведеного серед українців, свідчать, що більше 35% респондентів сподіваються на поліпшення у своєму житті у 2024 році. Однак майже чверть опитаних вважають, що наступний рік буде гіршим, а 17% вважають, що ситуація залишиться незмінною.

У листопаді було опитано 1,169 українців через онлайн-анкетування. За результатами опитування, серед жінок більш як 37% вірять у поліпшення у 2024 році, що становить велику різницю порівняно з 17.6% песимісток. Чоловіки, зі свого боку, поділились у своїх очікуваннях, де 33.5% залишаються оптимістами, а подібна кількість очікує погіршення.

Зараз, за висновками дослідження, тільки кожен п’ятий українець оцінює 2023 рік як “позитивний” або “скоріше позитивний”. Близько 40% вважають його нейтральним, 29% – скоріше негативним, а майже 12% – різко негативним. Відзначено, що майже половина тих, хто оцінив рік негативно, все одно планує святкувати Різдво чи Новий рік. Зазначено, що серед чоловіків більше незадоволених цим роком — 46%, ніж серед жінок — 36.5%.

 

Автор: Марічка Хижа

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *