Танкер під прапором Кайманових Островів потрапив під ракетний обстріл у Червоному морі – ЗМІ

Дубай. 18 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Танкер Swan Atlantic, що йшов під прапором Кайманових Островів, вранці в понеділок зазнав ракетного обстрілу в Червоному морі біля берегів Ємену, повідомляє Associated Press із посиланням на неназваних представників американських військових.

Напад стався о 9:00 за місцевим часом (збігається з київським). За даними американської сторони, в судно намагалися поцілити кількома некерованими ракетами.

Есмінець USS Carney, що гарантує безпеку судноплавства в цій зоні, вжив заходів у відповідь. Однак джерело не пояснило, у чому вони полягали.

Інформації про можливе ураження танкеру чи про постраждалих наразі не надходило.

У понеділок Управління морських торговельних операцій Сполученого Королівства отримало дані, що біля судна в Червоному морі зафіксовано вибух.

Єменські повстанці раніше пообіцяли, що нападатимуть на всі судна в Червоному морі, що прямують до Ізраїлю, незалежно від того, хто ними володіє. Після цього повідомлялося про кілька атак на судна в Баб-ель-Мандебській протоці і Червоному морі.

Напередодні адміністрація Суецького каналу повідомляла, що загалом із 19 листопада 55 суден ухвалили рішення змінити маршрути прямування так, щоб вони не проходили через канал.

Видання The War Zone із посиланням на представника Пентагону повідомляло, що під час близькосхідного турне, яке розпочалося в неділю, міністр оборони США Ллойд Остін оголосить про плани проведення операції “Вартовий процвітання” (Operation Prosperity Guardian) за участю багатонаціональних сил із протидії загрозам із боку єменських заколотників.

Напередодні видання Politico, посилаючись на поінформоване джерело, стверджувало, що авіаносна ударна група ВМС США на чолі з атомним авіаносцем Dwight Eisenhower прибула в район Аденської затоки на південь від Ємену для підтримки американських заходів у відповідь на атаки повстанців.