Створено комітет у ПАРЄ для вирішення проблем Українських дітей, постраждалих від війни

У Парижі відбулося перше засідання спеціального комітету Бюро Парламентської Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ), призначеного для розв’язання проблем українських дітей, які постраждали від війни. Головою Комітету стала народна депутатка України та віцепрезидентка ПАРЄ Олена Хоменко.

Робота Комітету буде зосереджена на поверненні депортованих українських дітей. Олена Хоменко підкреслила велику відповідальність за очолення цього комітету та висловила готовність вирішувати проблеми, зокрема забезпечення доступу до освіти, фізичного та ментального здоров’я дітей.

Комітет об’єднав 46 парламентаріїв країн Ради Європи для залучення країн-членів до надання допомоги у справі повернення депортованих українських дітей. Олена Хоменко висловила подяку українським та іноземним колегам за підтримку та активну участь у вирішенні проблем дітей.

Олена Хоменко підкреслила, що для ПАРЄ пріоритетом залишається повернення дітей, які були депортовані російською агресією. Вона також закликала до посилення санкційного тиску проти Росії та залучення більше країн до процесу повернення дітей, висловивши надію, що інші організації приймуть подібний підхід.

 

Автор: Марічка Хижа

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *