Париж не виключив санкцій ЄС проти ізраїльських поселенців-екстремістів

Київ. 19 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Глава французького МЗС Катрін Колонна заявила, що крім рішення Парижа про національні обмежувальні заходи проти “деяких екстремістськи налаштованих ізраїльських поселенців”, триває робота над санкціями ЄС.

“Ми також працюємо над санкціями на європейському рівні”, – повідомила Колонна у вівторок на пресконференції в Парижі з британським колегою Девідом Кемероном, передав телеканал BFMTV.

Вона засудила насильство з боку ізраїльських поселенців-екстремістів щодо мирного палестинського населення на Західному березі Йордану. “Я змогла на власні очі побачити насильство, яке чинять деякі екстремістськи налаштовані поселенці на Західному березі. Це неприйнятно”, – сказала Колонна, яка повернулася з турне Ізраїлем, палестинськими територіями та Ліваном.

Напередодні на пресконференції в Бейруті вона заявила, що Франція не залишить безкарними ці атаки та запровадить санкційні заходи проти ізраїльських поселенців, які нападають на палестинців на Західному березі річки Йордан.

За даними BFMTV, США на початку грудня запровадили санкції проти десятків поселенців, яким тепер заборонено в’їзд на американську територію.