Swiss Re купує Fathom, лідера у сфері аналізу водних ризиків

Київ. 18 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Компанія Swiss Re нещодавно оголосила про придбання Fathom – провідного постачальника послуг з аналізу водних ризиків і моделей повеней, що базується в Брістолі (Велика Британія).

“Завдяки цій угоді підрозділ Swiss Re Reinsurance Solutions отримує цінний досвід і надійний набір продуктів, які доповнюють свої власні можливості щодо даних і ризиків у сфері ризиків повеней – основного фактора постійно зростаючих втрат від стихійних катастроф у всьому світі”, – повідомляється на сайті Swiss Re.

Наголошуються, що, зберігаючи свій власний бренд, Fathom тісно співпрацювати з підрозділом Swiss Re Reinsurance Solutions для подальшого розроблення та поширення своїх інноваційних даних, карт і моделей щодо ризиків повеней і клімату.

“Ми дуже раді об’єднати зусилля з Fathom у нашому прагненні скоротити розрив у захисті від ризиків стихійних лих, таких як повені. Провідні дослідження Fathom та інноваційні інструменти в цій сфері створюють чудову взаємодію зі знаннями ризиків Swiss Re і цифровими можливостями”, – зазначає генеральний директор Swiss Re Reinsurance Solutions Рассел Хіггінботам.

Згідно з останніми даними Swiss Re, індустрія перестрахування покрила приблизно 40% економічних втрат, пов’язаних зі стихійними катастрофами 2023 року, що вказує на велику прогалину в захисті в усьому світі.

За оцінками Swiss Re, лише цього року в глобальному масштабі стихійні катастрофи завдали страхових збитків у розмірі $100 млрд. Щонайменше, $12 млрд із цієї загальної суми застрахованих збитків припадає на події, пов’язані з повенями, що більш ніж на 30% вище, ніж за останні десять років.