Кабмін передбачив додаткові компенсації за недонадходження від ПДФО для деокупованих і прифронтових громад

Київ. 19 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Кабінет Міністрів передбачив додаткові компенсації за недонадходження від ПДФО деокупованим громадам і громадам, які постраждали від війни.

Як повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук у телеграмі, відповідне рішення ухвалено на засіданні уряду у вівторок.

Зокрема, внесено зміни до порядку та умов надання у 2023 році додаткової дотації з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення повноважень органів місцевого самоврядування на деокупованих, тимчасово окупованих та інших територіях України, що зазнали негативного впливу у зв’язку з повномасштабною збройною агресією РФ.

Так, порядок доповнено новим пунктом щодо компенсації місцевим бюджетам, що перераховують у 2023 році реверсну дотацію до державного бюджету, перерахованої у жовтні та визначеної до перерахування у листопаді-грудні 2023 року реверсної дотації.

Також порядок доповнено новим пунктом щодо компенсації від недонадходження податку на доходи фізичних осіб (без надходження податку на доходи фізичних осіб з грошового забезпечення, грошових винагород та інших виплат, одержаних військовослужбовцями та особами рядового і начальницького складу) у жовтні-грудні 2023 року порівняно з аналогічним періодом 2022 року.

Джерело: https://t.me/tmelnychuk/3683