ПУМБ застрахував в ЕКА кредит для ГК "Інтерджус"

Київ. 19 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Перший Український Міжнародний Банк (ПУМБ) застрахував в Експортно-кредитному агентстві (ЕКА) кредит для групи компаній “Інтерджус”, що входить до п’ятірки найбільших виробників фруктових концентратів і пюре в Україні, на суму $2 млн для закупівлі сировини.

Як повідомляється на сайті ЕКА, підписана угода дасть змогу підприємству додатково виготовити приблизно 3 тис. тонн фруктового концентрату й експортувати продукцію замовникам – провідним виробникам соків Європи та США.

“Кредит для “Інтерджусу” – перший, виданий ПУМБ у рамках програми індивідуального страхування в ЕКА, але не перший у рамках співпраці агентства й банку за програмою кредитування експортерів зі спрощеними вимогами до застави. Цією угодою ми підтримуємо майже 100 млн грн експорту в США й не сумніваємося, що у 2024 році ця сума буде стабільно зростати”, – наведено в повідомленні голова правління ЕКА Руслана Гашева.

За словами директора ГК “Інтерджус” Михайла Дамаскіна, нарощувати потужності й обсяги виробництва без залучення додаткового фінансування було майже неможливо в мирний час, ще більш нереалістичною ця перспектива видається під час воєнних подій. Тож добре, коли амбіції знаходять підтримку і з боку держави, і фінансових установ, зазначив він.

Як повідомлялося, ТОВ “Інтерджус” – входить до групи компаній “ТАС” Сергія Тігіпка з 2017 року, виробник сокових концентратів і пюре разом із ТОВ “Соковий завод Кодимський” (Кодима Одеської обл.) і завод “Інтерджус” (Марганець Дніпропетровської обл.).