Зеленський не згоден з тим, що Україна може програти війну

(розширена)

Київ. 19 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Президент України Володимир Зеленський не згоден з тим, що Україна може програти війну, він наголосив, що країна перебувала в більш складній ситуації.

“Ні, я так не вважаю. Ми були в найскладнішій ситуації, і ми були майже повністю окуповані, принаймні центральні регіони нашої країни, об’єкти інфраструктури, логістика нашої країни, дороги, залізниця, доставка харчових продуктів, економіка, вбиті кіберударами можливості фінансування, тимчасово окуповані міста, ми були в повній блокаді. Ми вийшли. Люди, Бог, партнери, не знаю, хто більше, – усе це допомогло”, – сказав Зеленський на пресконференції у вівторок, відповідаючи на запитання журналіста, чи не вважає він, що Україна може поступово дійти до програшу у війні.

Говорячи про нинішню ситуацію в країні, президент назвав її іншою, погодившись, що є виклики, зокрема “з кількістю допомоги з артилерійських снарядів, ПТРК, з артилерійськими системами, особливо 155-го калібру, щодо ремонту цих систем, відправки і так далі”.

“Але відкриваються потроху хаби. Є складнощі навіть із нашими сусідами, коли ми не могли доїхати до хаба, щоб ремонтувати нашу зброю. Тому що політика завжди втручається. Усі розуміють, що непросто”, – розповів він.