Машинобудівники "ДТЕК Енерго" до квітня-2024 мають намір відремонтувати 100 кріплень для шахти ім. Героїв Космосу

Київ. 20 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – “Корум Дружківський машзавод” (“Корум ДрМЗ”), що входить до машинобудівної Corum Group (“ДТЕК Енерго”), до 1 квітня 2024 року планує відремонтувати 100 секцій механізованих кріплень для шахти ім. Героїв Космосу, повідомило підприємство на фейсбук-сторінці.

“У комплексі, який шахта планує відремонтувати, 160 секцій. 60 секцій шахтарі відремонтують на заводі “ПРМЗ”, а ми відновлюємо 100 секцій, які потребують складнішого ремонту. Наразі 65 секцій уже розібрано і 30 із них продефектовано на заводі”, – процитовано в повідомленні заступника головного інженера із сервісного обслуговування Олександра Борисова.

За його словами, буде відновлено металоконструкції і замінено на нову силову та керуючу гідравліку.

“Ремонт вимагає особливих зусиль, оскільки обладнання зношене, і значно пошкоджене корозією. Крім того, завод працює в умовах релокації, поки що без обладнання для дробоочищення, тому робота виконується вручну”, – наголосив він.

Для завершення ремонту вчасно заводу необхідно отримати всі ремонтні матеріали до кінця року.

“Це вже третій комплекс кріплень, який “Корум ДрМЗ” ремонтує в умовах релокації”, – наголошується в повідомленні.

За інформацією заводу, загалом за 11 місяців поточного року він виготовив 524 од. гірничошахтного обладнання, зокрема 288 од. -нове обладнання, а 236 – відновлене. Серед продукції – 4 шахтних комбайни (2 нових і 2 відремонтованих), 4 шківи, 3 скіпи, 6 парашутів, 5 противаг, 17 підвісних пристроїв, 3 кліті, 242 вагонетки, стрічковий конвеєр і вентилятор ВСЦД.

Також випущено понад 907 тис. од. комплектувальних і запчастин.

Як повідомлялося, завод навесні 2022 року було релоковано до Дніпра.

Corum Group – провідний виробник гірничо-шахтного устаткування в Україні, входить до складу енергетичної компанії “ДТЕК Енерго” – операційної компанії, що відповідає за видобуток вугілля і виробництво електроенергії з вугілля в структурі холдингу “ДТЕК” Ріната Ахметова.

Джерело: www.facebook.com/CorumDRMZ/posts/pfbid0KXnxJsETe9mV7T35YuaxZ