Транспортний комітет Ради підтримав законопроєкт про впровадження електронних квитків на транспорті

Київ. 20 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Комітет із питань транспорту та інфраструктури рекомендував Верховній Раді ухвалити в другому читанні та в цілому урядовий законопроєкт про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впровадження електронних квитків на автомобільному та міському електричному транспорті №5705.

Як повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук у телеграм, ухвалення законопроєкту надасть змогу забезпечити реалізацію однієї з ключових реформ транспортної галузі – впровадження електронного квитка.

Зазначається, що положення законопроєкту розроблено для використання електронного квитка як правової підстави для укладення договору перевезення пасажира і багажу, а також створення умов для відповідного функціонування автоматизованої системи оплати вартості проїзду в міському пасажирському транспорті.

У тексті законопроєкту №5705 йдеться про те, що він передбачає внесення змін до частини другої статті 910 Цивільного кодексу України з метою визначення електронного квитка як підстави для укладення договору перевезення пасажира і багажу поряд із паперовим квитком.

Згідно з текстом пояснювальної записки до законопроєкту, можливим ризиком може стати небажання органів місцевого самоврядування запроваджувати автоматизовану систему обліку оплати проїзду у зв’язку з необхідністю фінансових витрат на придбання серверного обладнання та створення програмного забезпечення для функціонування автоматизованої системи обліку оплати проїзду. Зазначається, що в таких випадках органи місцевого самоврядування, за їхнім зверненням, можуть отримати доступ до сервісу (програмного забезпечення) на транспортному порталі електронних послуг e-transport.gov.ua.

Джерело: https://t.me/tmelnychuk/3690