Індекс споживчої довіри в США в грудні підскочив до 110,7 пункту, краще за прогнози

Київ. 20 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Індекс споживчої довіри в США в грудні збільшився до 110,7 пункта, йдеться у звіті дослідницької організації Conference Board, яка розраховує цей індикатор.

Згідно з переглянутими даними, листопадове значення індексу становило 101 пункт, а не 102 пункти, як повідомлялося раніше.

Експерти в середньому очікували, що індекс підвищиться до 104 пунктів з оголошеного раніше листопадового значення, згідно з даними Trading Economics.

Підіндекс споживчих очікувань у грудні підскочив до 85,6 пункту з 77,4 пункту місяцем раніше. Індикатор уперше за чотири місяці піднявся вище за позначку 80 пунктів – рівня, що сигналізує про потенційну рецесію в економіці протягом наступного року.

Підіндекс ставлення американських споживачів до поточної фінансової ситуації збільшився до 148,5 пункту з 136,5 пункту в листопаді.

За 100 пунктів приймається значення індексу в 1985 році.

“Грудневе підвищення споживчої довіри відображає більш позитивну оцінку поточної ситуації та доступності робочих місць, а також менш песимістичний погляд на перспективи бізнесу, ринку праці та особистих доходів на найближчі шість місяців”, – зазначила головний економіст Conference Board Дана Петерсон.