Міносвіти підписало меморандум про співпрацю з ГО "Культ Фуд"

Київ. 20 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Міністерство освіти і науки підписало меморандум про співпрацю з громадською організацією “Культ Фуд” (CultFood).

“Його мета – об’єднати зусилля у реалізації реформи шкільного харчування, яка розпочалась у 2020 році за ініціативи першої леді Олени Зеленської, а саме — у сприянні розвитку та промоції здорового харчування, підвищенні обізнаності батьків, учнів та вчителів про важливість здорового харчування для дітей, заохочуванні батьків і учнів до вибору здорового харчування в шкільних їдальнях та за межами шкіл”, – ідеться в повідомленні пресслужби Міносвіти.

Зазначається, що впродовж наступних п’яти років міністерство та “Культ Фуд” співпрацюватимуть, щоб: поширювати інформацію про здорове шкільне харчування та формувати культуру харчування в суспільстві; інформаційно підтримуватимуть реформування у сфері шкільного харчування; сприятимуть створенню та розвитку кулінарних хабів на базі закладів професійної (професійно-технічної) освіти; сприятимуть розробці та впровадженню застосунку “Генератор здорового меню” в закладах дошкільної та загальної середньої освіти; висвітлюватимуть діяльність закладів освіти в Україні та інших країнах.

“Наша мета – щоб учні їли у школах, бо смачно, а не тому, що треба, щоб українці були здоровішими, знизився відсоток ожирінь, а люди точно знали, що харчуватися здорово – це смачно й зовсім не дорого”, – цитує голову правління громадської організації “Культ Фуд”, шеф-кухаря Євгена Клопотенка пресслужба міністерства.