Зростання цін на нафту сповільнилося на даних про запаси в США, Brent близько $80 за барель

Київ. 20 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Підйом нафтових котирувань сповільнився ввечері в середу після публікації даних про зростання запасів нафти і нафтопродуктів у США минулого тижня.

Вартість лютневих ф’ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures за даними на 18:02 кч зросла на $0,74 (0,93%), до $79,97 за барель.

Ф’ючерси на нафту WTI на лютий на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) подорожчали на цей час на $0,76 (1,03%), до $74,70 за барель.

Комерційні запаси нафти в США минулого тижня збільшилися на 2,909 млн барелів, повідомило міністерство енергетики країни в середу. Резерви бензину підвищилися на 2,71 млн барелів, дистилятів – на 1,485 млн барелів.

Аналітики в середньому прогнозували скорочення запасів нафти на 2,283 млн барелів, зростання запасів бензину на 1,233 млн барелів і підвищення запасів дистилятів на 496 тис. барелів.

Запаси на терміналі в Кушингу, де зберігається нафта, що торгується на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX), зросли на 1,686 млн барелів за тиждень, який завершився 15 грудня.

Тим часом підтримку котируванням цього тижня надають частіші атаки на судна в Червоному морі. США та їхні союзники вивчають питання, чи варто атакувати формування хуситів через загрози морським шляхам, написав Bloomberg з посиланням на обізнані джерела.

Раніше єменські повстанці пообіцяли, що нападатимуть на всі судна в Червоному морі, що прямують до Ізраїлю, незалежно від того, хто ними володіє. У результаті багато компаній почали користуватися обхідними шляхами для транспортування вантажів, і вартість транспортування і страхування суден суттєво зросла.