Байден заявив, що поки не очікує угоди про обмін ХАМАС та Ізраїлю заручниками

Київ. 21 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Президент США Джо Байден у середу заявив, що Вашингтон працює над тим, щоб Ізраїль і угруповання ХАМАС виробили угоду про обмін заручниками, але поки що її не досягли.

“Ми працюємо над цим. Але наразі жодних конкретних очікувань”, – наводять американські ЗМІ слова Байдена під час його поїздки до Вісконсину.

Раніше держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що конфлікт у Секторі Гази має “перейти до менш інтенсивної фази”.

“Ми очікуємо, і хочемо побачити, зміну в бік більш точкових операцій із меншою кількістю військових, які займаються керівництвом (ХАМАС – ІФ), мережею підземних тунелів і кількома іншими важливими речами”, – сказав Блінкен.

7 жовтня радикальне угруповання ХАМАС, що базується в Секторі Газа, здійснило напад на Ізраїль. У відповідь Ізраїль почав військову операцію проти ХАМАС. З 24 листопада в Газі діяв режим припинення вогню, але сторонам не вдалося домогтися його продовження і бойові дії поновилися 1 грудня.

Тим часом медслужби Сектору Гази повідомили в середу, що кількість жертв із 7 жовтня в анклаві перевищила 20 тис. осіб, приблизно 8 тис. із них – діти.