Близько 30 ракет випущено в четвер із Сектора Гази по Ізраїлю – ЗМІ

Київ. 21 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Щонайменше 30 ракет запустили в четвер із Сектору Гази по Ізраїлю, засоби ППО перехопили ракети над центральною і південною частиною країни, повідомляє The Times of Israel.

За даними видання, недалеко від Кфар-Сави, приблизно за 80 км від Гази, пролунали щонайменше вісім гучних ударів. Зазначають, що це найбільший обстріл щонайменше за минулі декілька днів.

Ізраїльські ЗМІ пишуть, що пуски ракет здійснили з центральної частини Сектора Гази.

Сирени повітряної тривоги лунали в Тель-Авіві та в десятці районів центрального Ізраїлю.

Про постраждалих не повідомляють.

Поки що жоден рух не взяв на себе відповідальність за пуски ракет по Ізраїлю.

Тим часом раніше в четвер палестинський рух ХАМАС розповсюдив заяву, в якій ідеться про те, що він не погодиться звільнити заручників або навіть вести переговори з цього питання до закінчення бойових дій.

До цього The Wall Street Journal, посилаючись на джерела з-поміж представників Єгипту, повідомило, що ХАМАС відхилив пропозицію Ізраїлю щодо призупинення вогню терміном на один тиждень в обмін на звільнення заручників.

Напередодні газета The Jerusalem Post з посиланням на поінформовані джерела писала, що Ізраїль поінформував Катар про готовність принаймні до тижневого призупинення бойових дій. Натомість Ізраїль вимагає звільнення 40 заручників, яких ХАМАС, як і раніше, утримує в анклаві. Відповідну пропозицію Ізраїль надіслав керівництву ХАМАС через Катар.

7 жовтня радикальне угруповання ХАМАС, що базується в Секторі Гази, здійснило напад на Ізраїль. У відповідь Ізраїль розпочав військову операцію проти ХАМАС. З 24 листопада в Газі діяв режим припинення вогню, але сторонам не вдалося домогтися його продовження і бойові дії відновилися 1 грудня.