Європейський Союз надав Україні €150 млн на відновлення

У середу, 20 грудня, Україна отримала безповоротний грант від Європейського Союзу на суму 150 млн євро для відновлення пошкоджених критично важливих об’єктів, що стали жертвами російської агресії. Про це повідомило Міністерство фінансів України.

Грантове фінансування буде використане для проведення пріоритетних заходів з відновлення транспортної інфраструктури, комунальних об’єктів, соціальної інфраструктури та житлових приміщень, які постраждали від агресії Росії. Це стане частиною програми “Підтримка швидкого відновлення України (Контракт з розбудови держави та посилення стійкості)”.

Міністр фінансів України Сергій Марченко підкреслив, що ці кошти будуть спрямовані як на фінансування робіт з відновлення, так і на підтримку малих фермерських господарств та інших представників сільського господарства.

Очікується, що другий транш фінансування у розмірі 100 млн євро буде наданий Україні протягом першого кварталу 2024 року. У лютому 2024 року планується проведення спеціального саміту ЄС, де буде розглянуто питання виділення додаткової допомоги Україні на суму 50 мільярдів євро на чотирирічний термін.

 

Автор: Марічка Хижа

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *