Нафта прискорила падіння на новинах про вихід Анголи з ОПЕК, Brent близько $79 за барель

Київ. 21 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Ціни на нафту прискорили зниження ввечері в четвер, ринок оцінює новини про вихід Анголи з ОПЕК.

Вартість лютневих ф’ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures за даними на 17:14 кв становить $78,97 за барель, що на $0,73 (0,92%) нижче, ніж на закриття попередньої сесії.

Ф’ючерси на нафту WTI на лютий на торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) подешевшали до цього часу на $0,67 (0,9%), до $73,55 за барель.

Ангола оголосила про вихід зі складу ОПЕК, повідомило офіційне інформагентство країни ANGOP із посиланням на міністра мінеральних ресурсів, нафти і газу Діамантіну де Азеведу.

За даними ANGOP, рішення після належного розгляду було ухвалено на засіданні ради міністрів під головуванням президента Анголи Жуана Лоуренсу.

Як повідомлялося, Ангола протягом тривалого часу не виконувала своїх зобов’язань з видобутку, продиктованих угодою ОПЕК: за дозволеного рівня в 1,455 млн барелів на добу (б/д) її нафтовиробництво перебувало на рівні, наближеному до 1,1-1,2 млн б/д, а в окремі місяці – й нижчому.