Комітет ВР попросив Кабмін відзвітувати за виконання закону про вирішення питань адмінтерустрою АРК

Київ. 25 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Комітет Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування попросив Кабінет Міністрів України надати інформацію щодо реорганізації та створення райдержадміністрацій Автономної Республіки Крим відповідно до закону, який нещодавно набув чинності.

Як повідомила пресслужба апарату Верховної Ради, комітет звернувся до Кабміну в порядку здійснення контрольної функції. Зокрема, профільний комітет цікавить виконання пункту 3 розділу II “Прикінцеві та перехідні положення” закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вирішення окремих питань адміністративно-територіального устрою Автономної Республіки Крим”, що був ухвалений парламентом 23 серпня і набув чинності 7 вересня 2023 року.

Цей закон передбачає, що після набуття ним чинності Кабмін протягом одного місяця має визначити адміністративні центри та затвердити території громад АРК, а протягом трьох місяців реорганізувати та створити районні державні адміністрації Криму з урахуванням постанови Верховної Ради “Про утворення та ліквідацію районів”.

Кабмін також має підготувати та подати на розгляд Верховної Ради законопроєкт про особливості відновлення публічної влади в Автономній Республіці Крим і Севастополі.