Україна має проблеми з набором в армію: експертна думка

Генерал-майор ЗСУ Дмитро Марченко стверджує, що в Україні вичерпалися добровольці, які бажають вступати в армію для опору. Зазначається, що ті, хто б хотів вступити добровільно, вже використані, і зараз проводяться рейди для набору, що може викликати конфлікти з громадянами та навіть втечу від представників центрів комплектування.

Генерал висловив надію, що спільними зусиллями із місцевими органами влади та правоохоронцями вдасться покращити ситуацію та ефективно донести інформацію про потребу в службі до чоловічої половини населення.

На думку Марченка, в Україні не виникає потреба в реформуванні системи призову чи мобілізації, адже існуючі закони передбачають необхідні процедури. Він вважає, що виконання законів є ключовим моментом, і якщо всі громадяни дотримуються законів, проблема буде вирішена. Генерал підкреслив, що набір і мобілізація – це необхідність у зв’язку з триваючим конфліктом, і виконання законів допоможе забезпечити необхідну кількість осіб для забезпечення безпеки країни.

 

Автор: Марічка Хижа

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *