Україна готує нову “матрицю мобілізації”: що чекає громадян

Міністр оборони України Рустем Умєров розкрив плани влади стосовно мобілізації громадян. Законопроєкт, спрямований на вдосконалення системи мобілізації, планують зареєструвати у Верховній Раді. Умєров наголосив, що влада готує “матрицю відповідальності”, яка має стати зрозумілою для суспільства. Передбачається регулювання аспектів, які раніше можливо не були належним чином відомі громадськості.

“Матриця” буде включати в себе правила щодо вступу в периметр для служіння країні, тренувань, відпусток та умов завершення служби під час воєнного конфлікту. Влада намірена ретельно регулювати ці аспекти та надавати чітке роз’яснення суспільству.

“Це важливі правила гри для всіх нас. Вони охоплюють питання мобілізації, демобілізації, відстрочок та соціального захисту, які потребують належного пояснення та змін”, – зазначив Умєров. Планується врахувати і удосконалити всі аспекти мобілізації та соціального захисту громадян в умовах війни.

Раніше міністр оборони повідомляв про реформу в своєму відомстві, спрямовану на виведення працівників із застарілими практиками. Продовження заміни кадрів відзначатиметься й надалі, в рамках загальної реформи.

 

Автор: Марічка Хижа

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *