Програма єРобота: 5,5 млрд гривень інвестицій для підтримки малих та середніх підприємств

За програмою “єРобота”, запущеною в липні 2022 року, на розвиток малого та середнього бізнесу вже інвестовано 5,5 млрд гривень. Гранти для стартапів та розширення бізнесу отримали 10 400 українців, що визначається як значний успіх програми, повідомляє Мінреінтеграції.

Зазначається, що 9634 мікрогранти на суму 2,3 млрд гривень видано за програмою “Власна справа”. Додатково, 482 гранти на 2,5 млрд гривень отримали підприємства, спрямовані на розвиток переробних секторів. Програма також підтримала садівництво та тепличне господарство, видаючи 144 гранти на 631 млн гривень, а ветеранам та їхнім родинам було надано 132 гранти на 50 млн гривень.

Важливою умовою отримання гранту за програмою “єРобота” є створення нових робочих місць. Підприємства зобов’язані забезпечити мінімум одне-два робочі місця при отриманні мікрогранту та декілька десятків у інших програмах. У Мінреінтеграції наголошують, що гранти повертаються до держави у вигляді сплачених податків та зборів упродовж трьох років підприємницької діяльності.

 

Автор: Марічка Хижа

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *