Міст через річку Східна Стрипа відновлено та відкрито для транспорту

В Тернопільській області відновили та відкрили для руху транспорту міст через річку Східна Стрипа на трасі М-09 Тернопіль – Львів – Рава-Руська. Споруда довжиною 36 метрів була у критичному стані, з опорами, прогоновими балками та бетоном, що піддавався корозії, відбувалася карбонізація.

Це викликало серйозні загрози для дорожнього сполучення, враховуючи стратегічне значення дороги як гуманітарного коридору.

Ремонт мосту став можливим завдяки субвенції, спрямованій Кабінетом Міністрів в червні 2023 року. В процесі відновлення було проведено комплексні заходи, включаючи монолітно-розподільчу плиту, підсилення опор, асфальтобетонне покриття, тротуари та інші необхідні роботи.

Відремонтований міст пройшов випробування на якість та надійність, враховуючи статичне та динамічне навантаження. Фахівці ДерждорНДІ здійснили обстеження та оцінку, а датчики, прикріплені до споруди, фіксували реакцію мосту на різноманітні навантаження. Тимчасовий об’їзд, який використовувався під час ремонту, буде демонтовано після відкриття мосту.

 

Автор: Марічка Хижа

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *