СБУ затримала інформатора ФСБ, який збирав розвіддані про наслідки удару по кафе в Краматорську

Київ. 17 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Контррозвідка Служби безпеки України затримала в Донецькій області інформатора ФСБ, який збирав розвіддані про наслідки ракетного удару по кафе в центрі Краматорська 27 червня.

“Це завдання він отримав одразу після повітряної атаки на місто. Найбільше ФСБ цікавила інформація про кількість загиблих і травмованих людей унаслідок вогневого ураження”, – йдеться в повідомленні, оприлюдненому в телеграм-каналі СБУ в понеділок.

Крім цього, ворог намагався отримати максимум відомостей щодо можливої приналежності постраждалих до Сил оборони України.

Слідство встановило, що ворожий інформатор також приховано відстежував місця базування та переміщення ЗСУ на території Краматорська. Окупанти збирали розвідінформацію для підготовки нових ударів по регіону.

СБУ викрила та затримала зловмисника під час виконання ним нового ворожого завдання в Краматорську.

Згідно з даними слідства, ворожим інформатором виявився місцевий житель, якого залучила до співпраці навесні 2023 року спецслужба країни-агресора.

“У поле зору агресора він потрапив через власні антиукраїнські коментарі в різних телеграм-каналах. Подальшу комунікацію здійснювали через месенджер. Для конспірації фігурант зареєстрував свій акаунт під вигаданим ім’ям”, – зазначено в повідомленні.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру. Наразі він перебуває під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Комплексні заходи здійснювали співробітники СБУ в Донецькій і Луганській областях за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури.

Джерело: https://t.me/SBUkr/8972?single