Гарантії безпеки для України: Що чекається від західних країн?

Офіс президента України повідомив, що в документі “гарантій безпеки”, який очікується від західних країн, не буде використано слово “запевнення”. Замість цього, вони намагаються впровадити термін “гарантії”, щоб уникнути аналогії з Будапештським меморандумом. Уряд співпрацює із Великою Британією та іншими країнами “Великої сімки” для створення юридично зобов’язувального документа, який буде проходити відповідні процедури затвердження в кожній з країн.

Заступник глави Офісу президента зазначив, що українська сторона бажає швидкого укладення угод, але підкреслив важливість збалансованого змісту та уникнення створення нових Будапештських меморандумів. Зазначивши, що попередній меморандум не дав очікуваних результатів, він висловив надію, що новий документ буде ефективним в контексті сучасної геополітичної ситуації.

Україна провела ряд консультацій із Великою Британією, і під час останнього раунду була зафіксована “дуже предметна” розмова. Крім того, представник офісу президента висловив оптимізм щодо відсутності проблем у переговорах із Європейським союзом, де вже досягнуто певного прогресу у створенні “гарантій безпеки” для України.

 

Автор: Марічка Хижа

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *