ТЧХУ долучилося до проєкту Мінсоцполітики із соцадаптації ветеранів

Київ. 26 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Товариство Червоного Хреста України (ТЧХУ) долучилося до реалізації проєкту Міністерства соціальної політики щодо впровадження послуги соціальної адаптації для ветеранів та членів їхніх сімей.

“Ця послуга складатиметься з двох етапів: програма соціального відновлення в санаторному чи рекреаційному закладі; соціальний супровід у громаді… Український Червоний Хрест розробляє стандарт першого етапу проєкту – проведення заходів програми соціального відновлення в рекреаційних закладах”, – повідомило ТЧХУ у фейсбуці у вівторок.

Зокрема, ТЧХУ розробило програму підготовки мультидисциплінарної команди (фахівці із соціальної роботи, психологи), яка й реалізовуватиме проєкт. Мультидисциплінарна команда, волонтери та працівники ТЧХУ, працівники Вінницького обласного центру соціальних служб у грудні у Вінниці провели перший пілотний тренінг, на якому доопрацювали програму соціального відновлення.

У 2024 році ТЧХУ спільно з Міністерством соціальної політики курируватиме програми підготовки фахівців, виїзних сесій ветеранів із сім’ями, а також проведе чотири пілотні виїзди.

Джерело: https://www.facebook.com/RedCrossUkraine/posts/pfbid02z9atpofq22Y7qBwBdzi1vJox5gsAqYkLeJq912Ufx4RDtHFrgsaLjnSdEgW8Ueixl