У поточний та аварійний ремонт вийшли п'ять енергоблоків ТЕС – "Укренерго"

Київ. 27 грудня. ЕНЕРГОРЕФОРМА – Протягом доби в аварійний ремонт вийшли три блоки на теплових електростанціях, ще два блоки виведено в поточний ремонт, повідомила НЕК “Укренерго” в телеграм-каналі в середу.

Згідно з інформацією Міненерго в його телеграм-каналі, натомість у роботу після аварійного ремонту включився один блок ТЕС.

“Проте наразі електроенергії, виробленої електростанціями всіх видів, вистачає для забезпечення енергопостачання всіх юридичних і побутових споживачів”, – зазначила “Укренерго”.

Про відсутність дефіциту й планових відключень повідомляє і міністерство.

Водночас системний оператор звертає увагу, що, незважаючи на теплу погоду, загальний рівень споживання залишається високим, тому питання ощадливого використання електроенергії не знімається.

Імпорт електроенергії, який здійснюється протягом усієї доби зі Словаччини, Польщі, Румунії та Молдови, порівняно з учорашнім днем знизився на 40% – до 11,8 тис. МВт-год.

За даними “Укренерго”, через негоду загалом на ранок знеструмлено 20 населених пунктів, з яких без світла понад добу два – у Харківській області, 14 – у Донецькій області.

Через технічні пошкодження знеструмлені споживачі в Дніпропетровській і Запорізькій областях. Через бойові дії та з інших причин без світла залишаються 447 населених пунктів.

Джерело: https://t.me/energyofukraine

https://t.me/Ukrenergo