Філії "Газмереж" у Рівненській та Закарпатській областях отримали ліцензії НКРЕКП на розподіл газу

Київ. 27 грудня. ЕНЕРГОРЕФОРМА – Філії ТОВ “Газорозподільні мережі України” (“Газомережі”) у Рівненській та Закарпатській областях отримали ліцензії Національної комісії, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), повідомила група “Нафтогаз”.

Згідно з ухваленим на засіданні енергорегулятора в середу рішенням, ліцензії діють із 1 січня 2024 року.

Відповідно, ліцензії на розподіл газу АТ “Рівнегаз” та АТ “Закарпатгаз” втрачають свою чинність.

Зазначається, що філії “Газмереж” у двох областях розподілятимуть газ для понад 553 тис. клієнтів.

При цьому “Нафтогаз” звертає увагу, що особові рахунки і тарифи на розподіл газу для жителів цих областей залишаться незмінними. Водночас, реквізити для оплати будуть нові.

“Нафтогаз” вказує, що споживачі, які мають переплати, зможуть отримати перерахунок, звернувшись до його центрів обслуговування.

Як повідомлялося, група “Нафтогаз” 19 грудня оголосила про завершення планової інтеграції обл- і міськгазів, унаслідок чого в її складі працюють 27 газорозподільних підприємств, які планувалося передати під контроль держави до кінця поточного року. Вони поступово отримують ліцензії НКРЕКП на заміну раніше чинним.

Тоді там зазначили, що операційний менеджмент “Луганськгазом” і “Мелітопольгазом”, розташованих на тимчасово окупованих територіях, здійснюватиметься вже після деокупації.

Наприкінці травня 2022 року за клопотанням Державного бюро розслідувань (ДБР) суд передав в управління АРМА заарештовані приватні корпоративні права на 26 обласних і міських операторів газорозподільних систем.

“Нафтогаз України” у вересні 2022 року зареєстрував ТОВ “Газорозподільні мережі України” (“Газомережі”), основним видом діяльності якого зазначено розподіл газу через місцеві (локальні) трубопроводи.

Кабінет Міністрів згідно з постановою №1335 від 25 листопада 2022 року передав “Газмережам” в експлуатацію державні газорозподільні мережі.