Нардепи пропонують запровадити в Україні День подяки Богу

Київ. 27 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Група народних депутатів пропонує затвердити в Україні День подяки Богу і щорічно відзначати його в останню неділю вересня.

Відповідний проєкт постанови №10371 зареєстровано у Верховній Раді.

Як зазначається в пояснювальній записці, вибір саме цього дня в році пов’язаний із традиційним для українського народу звичаєм збиратися разом після збору врожаю і дякувати Богові за родючість землі, зібраний із полів хліб і благополуччя кожної сім’ї.

Нардепи також пропонують святкувати День подяки Богу на міжконфесійному рівні. Зважаючи на це, вони закликають Верховну Раду рекомендувати Кабінету Міністрів України розробити із залученням представників Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій (ВРЦіРО) та затвердити протягом трьох місяців із дня ухвалення цього проєкту постанови комплексний план заходів щодо відзначення на державному рівні Дня подяки Богу.

Співавторами законодавчої ініціативи є, зокрема, Віктор М’ялик із групи “За майбутнє”, голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, перший віцеспікер Олександр Корнієнко, голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія, керівник депгрупи “За майбутнє” Тарас Батенко, лідер групи “Довіра” Олег Кулініч, член фракції “Голос” Ярослав Юрчишин.

Як повідомлялося, у жовтні нардеп М’ялик уже реєстрував у Верховній Раді аналогічний законопроєкт (№1015). Однак та законодавча ініціатива не розглядалася депутатами на пленарному засіданні парламенту.