Камишін: Ми готові виробляти достатню кількість боєприпасів для БПЛА, підводні дрони у роботі

Київ. 28 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Україна готова виробляти достатню кількість боєприпасів для БПЛА, також перебувають у роботі підводні дрони, заявив міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін.

“І дуже потрібна на сьогодні позиція боєприпасів для БПЛА. Вже кілька десятків компаній пройшли випробування зі своїми виробами. І на сьогодні ми готові виробляти достатню кількість боєприпасів для БПЛА і державними, і приватними компаніями”, – сказав Камишін на пресконференції у середу.

Також міністр відзначив успіх морських дронів і висловив упевненість, що “себе проявлять” підводні дрони.

“Коли ми говоримо про морські дрони або навіть підводні дрони – тому що це четвертий елемент, який я впевнений, ще себе проявить. Морські дрони – це одна з великих історій війни, вона чомусь недооцінена цього року, але, дійсно, тим, що називається mosquito fleet, прибрали Чорноморський флот з українського Криму. І це гарний приклад того, як працює defence tech. Підводні дрони у роботі, про їх результати ви побачите на відео, коли будуть успішні застосування”, – сказав Камишін на пресконференції в середу.

Він наголосив, що про таке потрібно “говорити обережніше”, оскільки РФ також починає виробництво морських дронів, а інформація поширюється миттєво, тому ворог знає, що робить Україна.

Крім того, міністр повідомив про “кратне” зростання у виробництві протитанкових ракет.

“Протитанкові ракети. Маємо кратне зростання також. Це дуже потрібна на сьогодні на фронті позиція, вона добре себе зарекомендувала і показала в бою себе краще, ніж багато іноземних аналогів”, – заявив він.