OKKO у 2024 році планує встановити сонячні панелі ще на 70 АЗК

Київ. 28 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Мережа OKKO до кінця грудня 2023 року встановила сонячні панелі на 122 автозаправних комплексах (АЗК), повідомив її засновник Віталій Антонов.

“Сумарно сонячні електростанції (з тими, що встановлені раніше, у нас вже їх 122) у цьому році виробили 2 млн кВт/год електроенергії й частково покрили потреби АЗК. А ще, завдяки цьому, ми зменшили навантаження на енергосистему країни”, – написав він на своїй сторінці у фейсбуці.

За його словами, у 2023 році сонячні панелі було встановлено на 56 АЗК OKKO, а наступного планується їх встановити ще на 70 станціях. “Тобто загалом вийдемо на покриття майже 50% всієї мережі”, – уточнив Антонов.

Як повідомлялося, у 2022 році 65 дахових СЕС у мережі ОККО сумарно виробили 1,7 млн кВт-год електроенергії, заощадивши компанії понад 7 млн грн на закупівлі енергії із зовнішніх джерел.

Мережа АЗК “ОККО” входить до складу OKKO Group. Є однією з найбільших автозаправних мереж в Україні, яка налічує майже 400 автозаправних комплексів.

Мажоритарним акціонером компанії є Віталій Антонов. Серед міноритарних акціонерів – Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР).

Джерело: https://www.facebook.com/antonov.v.b/posts/pfbid0fzunJyxZaFtbQbwcKUmNfp4cXxPAFLKbdr6uPRDi9q8S9XM2K4WwHZgKFV1Pjhczl