Україна впроваджує безоплатну психологічну допомогу для ветеранів та їхніх рідних у 2024 році – Лапутіна

Київ. 28 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Держава впроваджує безоплатну психологічну допомогу для ветеранів та їхніх рідних у 2024 році, повідомила міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна.

“У кожного Захисника, який повертається з фронту, має бути можливість піклуватися про своє ментальне здоров’я. Наше завдання зараз – створити дієву систему надання психологічної допомоги, доступної для кожного ветерана, який її потребує. Саме тому за ініціативи Мінветеранів, уряд в грудні схвалив постанову, якою удосконалено надання психологічної допомоги для ветеранів та членів їхніх родин у позаклінічніх випадках”, – наводить слова Лапутіної пресслужба відомства.

За її словами, така допомога безкоштовна і надається за трирівневою системою.

“Другий і третій рівень – за рахунок бюджету Мінветеранів. І надання якісної психологічної допомоги має відбуватися насамперед у громадах, куди повертатимуться українські Захисники та Захисниці”, – йдеться в повідомленні.

Отже, Мінветеранів відшкодовуватиме вартість наданих послуг психологічної допомоги спеціалізованим установам будь-якої форми власності, зокрема й фізичним особам-підприємцям, які надають такі послуги.

"Ментальне здоров’я є одним з основних елементів людського здоров’я. І завдяки тому, що ми будемо компенсувати послуги психологів, які працюють у громадах, ветеранам буде легше звернутися до фахівців та отримати якісну психологічну допомогу на місці", – наголосила Лапутіна.