Україна побила рекорди експорту агропродукції: майже $23 млрд за 2023 рік

Станом на 25 грудня 2023 року експорт української агропродукції досяг позначки у $22,9 млрд, що відзначає зростання на 7% порівняно з попереднім роком. Про це повідомив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький у телевізійному ефірі.

Найбільший внесок у загальний обсяг агроекспорту здійснив експорт зерна, який досяг 43 млн тонн. Це значне збільшення порівняно з попереднім роком (37 млн тонн), приносячи вартість експорту цієї категорії до близько $8 млрд.

Важливим етапом у забезпеченні безпеки та підтримці експорту стало відновлення морського зернового коридору. Припинення Чорноморської зернової ініціативи відкрило можливість для України надавати супровід вантажам у Чорному морі за допомогою міжнародних партнерів та озброєння, наданого для українських військових.

«Реально активний експорт розпочався у жовтні. За цей період вже було експортовано близько 9 млн тонн агропродукції. Це дуже добрий результат, зважаючи на всі обставини. Сподіваємося, що і надалі військові зможуть гарантувати безпеку, і експорт лише зростатиме», — підкреслив Висоцький.

 

Автор: Марічка Хижа

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *