Зеленський: Щоб захистити свободу і безпеку не лише в Україні та Європі, а й у США, ми маємо продовжувати відповідати на російську агресію найрішучішим і найсильнішим чином

Київ. 28 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Президент України Володимир Зеленський подякував президенту США Джо Байдену, Конгресу та американському народу за черговий пакет допомоги, зазначивши, що обсяг допомоги США за цей рік перевищив $24 млрд.

“Дякую президенту США Джо Байдену, Конгресу й американському народу за оголошений учора пакет військової допомоги в розмірі $250 млн. Додаткові ракети та компоненти протиповітряної оборони, протитанкова зброя, боєприпаси, засоби розмінування та інше обладнання покриють найнагальніші потреби України”, – написав президент України в соціальній мережі Х у четвер.

Як наголосив Зеленський, лідерство США в коаліції з понад 50 країн, які надають Україні військову допомогу, має вирішальне значення для протидії терору й агресії не лише в Україні, а й у всьому світі.

“За цей рік США надали 34 пакети військової допомоги на суму понад $24 млрд. “Петріоти”, “Абрамси”, бронетехніка, ЗРК ATACMS, DPICM, засоби ППО, ракети, артилерійські снаряди, засоби розмінування та інше критично важливе обладнання. Було ухвалено історичне рішення про постачання Україні винищувачів F-16. Ми завжди будемо вдячні за всю цю підтримку”, – сказав президент України.

Водночас він наголосив: “Щоб захистити свободу і безпеку не лише в Україні та Європі, а й у Сполучених Штатах, ми маємо й надалі відповідати на російську агресію, яка триває, найрішучішим і найсильнішим чином”.

Джерело: https://twitter.com/ZelenskyyUa/status/1740319704567128551