Ажіотаж у Європі: Українські чоловіки-біженці масово оформлюють паспорти

Українці, які опинилися за кордоном через військовий конфлікт, вже другий день стоять в чергах перед консульськими службами Європи для отримання українських паспортів. Соцмережі пестять фото і відео з ажіотажем у сервісних центрах, а місцеві ЗМІ розповідають про масштабний наплив громадян. Ймовірність того, що цей ажіотаж пов’язаний із новим законопроєктом щодо мобілізації, що передбачає обов’язковий облік у Територіально-командних центрах (ТЦК) для військовозобов’язаних, стає предметом обговорення.

Згідно з новим законопроєктом, військовозобов’язані українці, які перебувають за кордоном, втратять можливість продовжувати дійсність своїх документів, якщо не зареєструються в Територіально-командних центрах. Ця вимога викликає серйозний інтерес серед тих, хто залишив Україну у зв’язку з воєнним конфліктом, і спричинила різке збільшення кількості громадян, що вирішили оформити або продовжити дійсність своїх паспортів.

Українські ЗМІ активно висвітлюють цю ситуацію, а соцмережі наповнені світлинами черг із коментарями громадян. Прийняття нового законопроєкту викликає обурення та обговорення серед українців, які проживають за кордоном. Самі вони розглядають це як можливий спосіб уряду стягнути їхню увагу та змусити звернути увагу на важливість реєстрації у ТЦК для мобілізаційних потреб.

 

Автор: Марічка Хижа

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *