“Оберіг”: Україна завершила розробку реєстру військовозобов’язаних

В Україні успішно завершили розробку реєстру “Оберіг” — це проєкт Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів. Створений для підвищення ефективності військового обліку, проект спрямований на зниження корупції та унеможливлення маніпуляцій з даними.

У реєстрі містяться повні персональні та службові дані військовозобов’язаних віком від 18 до 60 років, що охоплюють такі аспекти, як освіта, стан здоров’я, військова служба та багато іншого. Інформацію для реєстру надають державні органи та Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки.

Доступ до реєстру “Оберіг” мають військові та спецслужби, зокрема, Міністерство оборони, Генеральний штаб Збройних Сил, Служба безпеки та інші. За законом, згода військовозобов’язаних на обробку їхніх особистих даних для цього реєстру не є обов’язковою.

Реєстр “Оберіг” працює за високими стандартами інформаційної безпеки, а зміни в ньому оновлюються автоматично. Проект має мінімізувати ризики витоку інформації, забезпечуючи безпеку та точність військового обліку в Україні.

 

Автор: Марічка Хижа

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *