Директору однієї з філій ДП "Ліси України" повідомлено про підозру в отриманні хабарів від підлеглих – Офіс генпрокурора

Київ. 28 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Правоохоронці повідомили про підозру директору однієї з філій Центрального лісового офісу ДП “Ліси України”, який систематично вимагав хабарі від підлеглих, повідомляє Офіс генерального прокурора.

“За процесуального керівництва Офісу генерального прокурора викрито та повідомлено про підозру директору однієї з філій Центрального лісового офісу ДП “Ліси України” у вимаганні й одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України)”, – йдеться в повідомленні, оприлюдненому в телеграм-каналі.

Слідство встановило, що підозрюваний вимагав хабарі від працівників лісового господарства для того, щоб нібито вирішити питання з контролюючими та правоохоронними органами в разі виявлення порушень у діяльності підприємства.

“Під час застосування заходів адміністративного впливу, а саме накладення стягнень у вигляді доган, керівник філії наказував підлеглим штучно зменшувати об’єм видобутої лісопродукції. Надалі її реалізовувати за готівку як необліковану”, – зазначають в Офісі генпрокурора.

Правоохоронці задокументували кілька епізодів отримання чиновником хабара.

Фігуранта було затримано в порядку ст. 208 КПК України безпосередньо під час одержання частини неправомірної вигоди в розмірі $4 тис.

Наразі вирішують питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснює Головне слідче управління Державного бюро розслідувань (ГСУ ДБР), оперативний супровід – Служба безпеки України.

Джерело: https://t.me/pgo_gov_ua/20135