У Дніпрі викрито групу шахраїв, яка ошукала волонтерів на 1,2 млн грн – Нацполіція

Київ. 28 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – У Дніпрі поліція викрила групу шахраїв, які ошукали волонтерів на 1,2 млн грн на фіктивному продажі автомобілів для військових, повідомляє Національна поліція України.

“Зловмисники розміщували оголошення на різних інтернет-платформах про продаж автомобілів ввезених в Україну з-за кордону за “привабливою ціною”. Ця вартість включала і послугу подальшого розмитнення та реєстрацію автомобіля одразу на ім’я покупця”, – ідеться в повідомленні, оприлюдненому в телеграм-каналі в четвер.

Шахраї пропонували покупцям зробити передоплату на картковий рахунок у розмірі від $300 до $1000. Після цього їм надсилали відео про стан авто і фото підроблених документів.

Після того як учасники злочинного угруповання отримували решту суми, вони блокували потерпілих і змінювали телефонні номери.

“Відтак громадяни позбувалися власних грошей та не отримували автомобілі, які б мали віддати військовим для виконання ними бойових завдань”, – наголошують у поліції.

Правоохоронці вилучили у злочинців автомобілі, зброю, майже 40 банківських карток, мобільних телефонів і сім-карток, комп’ютерну техніку на суму майже 800 тис. грн.

Фігурантам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін до п’яти років за шахрайство, вчинене в умовах воєнного стану, що завдало значної шкоди потерпілому.

Джерело: https://t.me/UA_National_Police/17179