СБУ з початку повномасштабного вторгнення знешкодила понад 60 наркоугруповань

Київ. 28 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Служба безпеки України з початку повномасштабного вторгнення РФ нейтралізувала понад 60 організованих угруповань, які, зокрема, здійснювали контрабанду важких наркотиків до Євросоюзу через Україну.

Як повідомляється на сайті СБУ, низку спецоперацій проведено щодо учасників російської злочинної організації “Хімпром”, яка за координації спецслужб РФ із 2014 року намагалася розгорнути свою діяльність в Україні.

“Злочинна організація характеризується чіткою ієрархічною структурою та безумовним виконанням вказівок своїх керівників, які переховуються від правосуддя в Мексиці. Розгалужена мережа учасників “Хімпрому” в усьому світі налічує близько 1 тис. осіб, які щомісяця забезпечують нелегальний прибуток наркокартелю в розмірі понад $2 млн”, – розповіли у спецслужбі.

У серпні 2023 року в Київській і Сумській областях СБУ знешкодила філію російського наркосиндикату й затримала, зокрема, двох експосадовців підрозділу Національної поліції з боротьби з наркозлочинністю, які облаштували на території двох областей нарколабораторії, що забезпечували промислове виробництво заборонених речовин для продажу в Україні та країнах ЄС.