Військові Ізраїлю розширюють операції на півдні Сектора Гази

Київ. 29 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) розширює дії на півдні Сектора Гази в районі міста Хан-Юніс, там триває ліквідація інфраструктури ХАМАС, повідомляють у п’ятницю в телеграм-каналі ЦАХАЛ.

“За останню добу під час декількох зіткнень військові ЦАХАЛ ліквідували десятки терористів, використовуючи удари з повітря, а також снайперський і танковий вогонь”, – ідеться в повідомленні. Зазначається, що армія Ізраїлю розширює операції в районі Хан-Юніса.

У заяві йдеться про те, що “один із бойовиків рухався в бік ізраїльських військових із гранатометом, але був ліквідований до того, як зміг відкрити вогонь”. Також під час ліквідації інфраструктури ХАМАС у Хан-Юнісі ізраїльські військові помітили, як бойовик угруповання намагався дістати гранатомет. У відповідь військові кинули в бік хамасівця декілька гранат.

ЦАХАЛ також виявив осередок ХАМАС у районі з іншою інфраструктурою. Після цього винищувач завдав удару по будівлі. Водночас під час обшуків в околицях Джабалії ізраїльські військові виявили зброю, військові сертифікати ХАМАС і підручники з військової справи.

7 жовтня ХАМАС здійснила напад на Ізраїль. Жертвами атаки стали понад 1,2 тис. осіб, ще 240 осіб було взято в заручники. У відповідь ЦАХАЛ розпочав військову операцію проти ХАМАС. Із 24 листопада в Газі діяв режим припинення вогню, але сторонам не вдалося домогтися його продовження і бойові дії відновилися 1 грудня.